Skoči na vsebino

Kako se primerno obleči za fotografiranje za dokumente

Pri izbiri oblačil za fotografiranje za dokumente je ključno, da se izognete preveč svetlim ali temnim barvam. Najboljša izbira so nevtralne barve, kot so siva, modra ali bež. Izogibajte se tudi vzorcem in potiskom, ki lahko odvrnejo pozornost od vašega obraza. Oblačila naj bodo čista in urejena ter brez vidnih napak.

Oblecite se primerno za situacijo – če gre za fotografiranje za poslovni dokument, si oblecite formalna oblačila; če pa gre npr. za potni list ali osebno izkaznico, je bolje izbrati bolj vsakdanja oblačila. Pomembno je tudi to, da ste na fotografiji prepoznavni: lasje naj ne zakrivajo obraza in make-up naj bo naraven.

Kot smo že omenili, je izbira pravega oblačila ključnega pomena za uspešno fotografiranje za dokumente. Najprej se osredotočite na barvo svojih oblačil. Izogibajte se ekstremnim barvam – bodisi zelo svetlim ali zelo temnim, saj lahko te ustvarijo preveč kontrasta in odvrnejo pozornost od vašega obraza. Namesto tega izberite nevtralne tone – siva, modra in bež so vedno varne izbire. Prav tako je pomembno, da so vaša oblačila čista in urejena ter brez vidnih napak. Sledi vprašanje formalnosti: če gre za fotografiranje za poslovni dokument ali uradni identifikacijski dokument, kot je potni list ali osebna izkaznica, morate upoštevati primerno stopnjo formalnosti pri izbiri svojih oblačil. Formalna obleka morda ni nujna (razen če vas to posebej ne prosijo), vendar bi morali biti vsaj dobro urejeni in predstavljivi. Končno pa ni manj pomembno dejstvo: na fotografiji morate biti prepoznavni! To pomeni, da lasje ne smejo zakrivati vašega obraza in morebiten make-up naj bo naraven ter diskreten. Ob upoštevanju teh nasvetov bo vaše fotografiranje za dokumente zagotovo uspešno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja